Kvinnor letar bättre än män

I morse hörde jag en animerad (= upprörd, inte tecknad!) diskussion på P4 Norrbotten om huruvida män var bättre på att köra bil än kvinnor. Att män tar mer risker, är inblandade i fler olyckor och utmanar mer är ett statistiskt faktum men den stackars programledaren hade råkat uttala sig om att unga män ofta kör mer och leker mer och därmed lär sig kontrollera bilen bättre.

Det skulle han inte ha gjort. Ändå vet ju alla att han rätt på generell nivå. De flesta män är bättre på att fickparkera än de flesta kvinnor. De flesta män har sladdat mer än kvinnor och har därför mer kontroll i vinterväglag. Detta gäller inte på individuell nivå. (Jag nämner inga namn. Om sanningen ska fram tycker jag det är svårt att fickparkera.)

Det finns skillnader mellan kvinnor och män. Jag ska ge ett annat exempel. I morse var jag på Morgonrock i Luleå. Där träffade jag en kollega, följde med honom på kontoret på en kopp kaffe och åkte sedan hem till Boden och kontoret utan att passera Gå. Väl hemma upptäckte jag att jag saknade min vita anteckningsbok med Ord&Handling-etikett. Jag ringde kollegan – nej, han gick runt och tittade men såg ingen bok.Ringde Elite stadshotell – nej, dom hade inte heller sett någon bok.

Mysteriet var totalt. Jag tänkte att det skulle få vila i den gode gudens händer, tids nog skulle väl någon känna igen etiketten och ringa mig. Men under eftermiddagens besök på Facebook såg jag en kvinna som hyr lokal på samma ställe som kollegan. Jag slängde ur mig en fråga om hon kunde gå en extra sväng och – ja,ni förstår säkert.  Hon var tillbaka inom en halv minut och hade förstås hittat boken. På en hylla ovanför kollegans skrivbord.

”Om Gud hade velat att det skulle vara skillnad på kvinnor och män så hade han gett det ena könet bröst och tvingat det andra att raka sig två gånger om dagen”, sa en gammal komiker på 1970-talet.

Det var nog inte det enda sättet som Gud skojade med oss på.

http://www.ordochhandling.se

 

 

Annonser
Explore posts in the same categories: Viktiga tillkännagivanden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: