Svenskarna har svårt för att räkna

Dagens lunchavsnitt av Vita Huset inbegriper utnämningen av en ny svensk ambassadör i Washington. Den nye ambassadören – Peter Hans – får ställa upp sig med familj bredvid Joshua Bartlett för fotografering. Mannen är lång och blond, hustrun inte så lång men mycket blond, sonen lång och blond och …ja, ni fattar. En amerikansk bild av en svensk familj. De ser onekligen lite färglösa och ointressanta ut bredvid de livliga och gestikulerande amerikanerna.

När den svenske ambassadören med familj gått ut, säger presidenten till sin stabschef: ”100 % läskunnighet, hur har Sverige burit sig åt?”Den ständigt träffsäkre Leo McGarry kommenterar syrligt: ”De kanske har svårt för att räkna.”

Och nu, tio år efteråt, har vi fått siffror på att han hade rätt. Enligt färsk statistik från Skolverket har man i år en högre andel elever som inte når målen än man någonsin uppmätt under de åtta år som elevernas provresultat har samlats in och sammanställts.

Ja och så har jag jobbat lite förstås idag, men det är inte så mycket att berätta om. Jag går och tänker på julklappar. Att jag glömt att önska mig säsong 3 och 4 av West Wing.

http://www.ordochhandling.se

Annonser
Explore posts in the same categories: Kommunikation, Viktiga tillkännagivanden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: