Äntligen ljus och luft igen!

Idag nås vi av det glädjande beskedet att räddningen av de instängda gruvarbetarna i Chile antagligen kommer att inledas redan på onsdag. Superborren T130 har nu nått ner till 620 metr under marken till de 33 arbetarna och man kan börja ta upp dem, en efter en.

Jag har verkligen följt detta drama med samma spänning och obehag som jag följde den ryska u-båten Kursks förlisning 2000. 118 man sjönk som råttor och Putin var på semester i Sotji.

Det har äntligen något med min cellskräck att göra. Jag minns hur vi satt klistrade vid radio och tv och följde de dramatiska direktsändningarna från tunnelraset i Stockholm 1965. Kjell och Sören blev instängda vid ett tunnelbygge i närheten av Skanstull. De satt bara fast i fem dagar, men det var läskiga dagar.

Nu verkar gruvarbetarna få helt nya problem, eftersom det under olycksförloppet visat sig att flera av dem har flera fruar och flera familjer. Det kanske har varit lugnare att ha dem instängda den period.

Kjell och Sören – hederliga svenska namn på hederliga svenska telearbetare. Inte hade de några bihustrur inte. I alla fall inte några som nådde mina 9-åriga öron.

http://www.ordochhandling.se

Annonser
Explore posts in the same categories: Kriser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: