Är det sommar eller höst egentligen?

Äpplena har bestämt sig för att det är fallandets tid.

Här där jag bor kan vi inte bestämma oss för vilken årstid det är. I mitten av augusti var det någon som slog av sommarströmbrytaren. Nordanvinden pressade oss mot backen, utemöblerna stod övergivna på altanen och vi letade hela huset runt efter handskar och knästrumpor.

I söndags svepte så sensommarfen sitt spö över oss, som om hon ångrat sitt snabba återtåg och ville fjäska lite innan det var för sent. Nu är det 18 grader i skuggan, man får leta fram de sommarkläder man i alla fall mentalt stoppade längst in i garderoben och vi kan åter dricka ett glas vin på altanen medan mörkret sänker sig. Arbetsdisciplinen som vi just lyckats jobba upp falnar igen. Nu vill man liksom vara ledig på nytt, smita tidigare från jobbet, ta ut lite av den sommarkänsla man sparade ihop och aldrig fick användning för.

Vi har ett eldflugeakvarium, en ljuskälla under äppelträdet där småknotten yrar omkring. Om man fixerar dem med blicken ser det efter en stund ut som om de bildar lysande streck och bågar i mörkret. Som eldflugor. Men det har vi nog inte i Bodsvedjan.

Vi håller andan och hoppas att sensommaren håller i sig. I alla fall veckan ut. Snälla. Jag lovar att inte klaga på hela hösten.

http://www.ordochhandling.se

Annonser
Explore posts in the same categories: Livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: