Äntligen!

Noterar med förundran att gruppen ”Välkommen till Sverige!” som jag skapade på Facebook i slutet av maj och som sedan kapades när jag försökte lägga ner den, nu äntligen inte längre har mig som skapare och kontaktperson.

Jag vet inte om det beror på att FB till slut har tagit mina vädjanden till sig, om administratörerna bestämt sig för att stå för att det innehåll de kontrollerar är något helt annat än programförklaringen för gruppen eller om det är en gudomlig makt som gripit in. Skönt är det i alla fall.

Drygt 800 medlemmar har gruppen, något färre än när vi fick lägga ner den. De hätskaste deltagarna verkar ha försvunnit och debatten har lugnat ner sig och är idag nästan balanserad. Den svenska flaggan från Kents skiva har bytts ut mot ett foto på vackra, svenska flickor med högblonderat hår och blågula fotbollströjor. Vem äger budskapet i en grupp som bytt ägare? Vad har främlingsfientliga krafter för glädje av en grupp som rekryterar meningsmotståndare? Var alla s.k. troll? Mobben jagar vidare mot nya mål.

Livet pågår. Nya grupper bildas och dör på Facebook. Jag läser på om svensk och europeisk invandringspolitik för att se hur detta påverkar min naivitet, tacksam för att inte längre förknippas med något som blev helt annat än vad avsikten var.

http://www.ordochhandling.se

Explore posts in the same categories: Kommunikation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: