Flygsäkerheten kräver (ibland att man inte övar)

Vissa kan helt enkelt inte göra rätt.

En dryg vecka efter att en nigerian försökt flyga inrikes i USA med sprängmedel i kalsongerna har det kommande decenniets förmodat mest misslyckade krisövning genomförts. Det var i lördags som den slovakiska polisen ville testa säkerheten på flygplatsen genom att placera 1 hg sprängdeg i packningen hos en resenär på väg till Dublin. Bombhundarna klarade testet, men tyvärr missade polisen därefter att ta bort sprängmedlet.

Resenären flög hela vägen till Dublin med sprängmedlet utan att vare sig piloten eller flygplatsen i Dublin hade kännedom om den farliga lasten. Efter ett antal dagar i Dublin greps resenären under stort irländskt polispådrag efter ett vagt tips från Bratislava. Han kunde dock släppas efter ett par timmar.

Den slovakiska polisen hävdar dock att man inte gjort något misstag. De hade faktiskt skickat ett telex för att orientera Dublin, men dels var telexet skickat till en helt annan flygplats och dels var det skrivet på så dålig engelska att det inte gick att förstå innebörden.

Frågan är nu: är det verkligen alltid rätt att öva eller bör man ibland låta bli? Och: kan historien vara sann eller är det helt enkelt en tjeckisk klintbergare i syfte att smutskasta den slovakiska polisen?

www.ordochhandling.se

Annonser
Explore posts in the same categories: Kriser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: