Gammaldags trappa förordas

Vet vart dom är på väg?

All teknisk utveckling är inte av godo, om ni nu trodde det. I fredags slöshoppade jag lite i gallerian Smedjan i Luleå bland eftermiddagsdrivande ungdomar och helgstressade familjefäder och -mödrar (varför hör man aldrig någon tala om familjemödrar? Dom måste väl vara ungefär lika många som familjefäderna?)

Det blir trångt. Man är på mitten och kommer på att man ska ner till Akademibokhandeln. Man är på Akademibokhandeln och inser att man kanske skulle ha besökt Claes Olsson högst upp. Man blir kissnödig och vet inte på vilken våning toaletten är.

Och hela tiden är man på något magiskt på helt andra sidan gallerian i förhållande till den rulltrappa man behöver använda. Man får gå runt, man får gå tillbaka, man får stanna upp och se åt vilket håll människorna i rulltrappan rör sig för att hitta rätt. Man blir trött och längtar hem.

Mitt i allt finns en gammal hederlig trappa. I den kan man gå både upp och ner och fram och tillbaka på liksom ett och samma ställe, om ni förstår vad jag menar. Vi är ett land med en allt fetare befolkning – vem kom på att vi behövde glida upp och ner utan att röra på fötterna?

Annonser
Explore posts in the same categories: Viktiga tillkännagivanden

One Comment på “Gammaldags trappa förordas”

  1. Jakob Lundgren Says:

    Toaletterna finns en våning upp i förhållande till entréplan 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: