Konsten att fokusera på rätt sak

Hon valde mobilen

Hon valde mobilen

Hon hade mobilen klistrad vid örat när rödljusen började pingla. Hon gick med först bestämda, sedan alltmer dröjande steg mot järnvägsrälsen och ledde cykeln med andra armen. Någonstans mitt inne i sitt intensiva telefonsamtal tycktes hon observera att bommen gått ner på andra sidan järnvägen.

Hon vände sig förvånat om och noterade: ja, bommen bakom henne hade också gått ner. Den som sett tåget passera genom Boden vet att man aktar sig för att komma i dess väg. Så hon backade mot bommen för att komma ur farozonen. Hon backade, sådär som man gör när man leder en cykel, som gärna vill gå i serpentiner och inte spikrakt bakåt. Hon backade i serpentiner mot bommen bakom sig, med en cykel vid sin högra sida och en mobil klistrad vid sitt vänstra öra.

Hela tiden under denna episod, som säkert varade ett par minuter tänkte hon aldrig på att avsluta samtalet och koncentrera sig på att förflytta sig till ett mer säkert ställe. Hon pratade på.  Och när tåget passerat i en sjudundrande fart och faran var över fortsatte hon sin promenad över järnvägen och bommarna gick upp.

På andra sidan gatan passerade under samma tidsperiod en ung man med ett typiskt Downs syndrom-utseende och även han med cykel. Han hade hunnit över järnvägen till den bortre bommen när han förstod att han var inlåst. Han fokuserade också. Men inte på en mobil. Han fokuserade på att ta sig under bommen med cykel och allt. Och innan tåget kom var han borta.

Av detta kan man lära sig att de som har Downs syndrom är mer här och nu än de som inte har det. Kanske.

Annonser
Explore posts in the same categories: Kommunikation, Livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: