Midsommarromantiken fortsätter

Årets längsta dag

Årets längsta dag

Idag är det sommarsolståndet, årets längsta dag. En fantastisk, underbar sommardag som har ägnats åt rabattvård, bilvård och också lite egenvård.

Annars kan man ju bli lite vemodig vid tanken på att ”nu vänder det”, som någon glädjedödare alltid brukar inflika. Men det är ju sant. På samma sätt som vi längtar som tokar till vintersolståndet för att det utgör vändpunkten på den mörka årstiden, så borde vi sky sommarsolståndet med dess förebådande av hösten.

Det gör vi inte.  För vi vet att försommaren i Norrbotten brukar vara en ganska ocharmig tid, som plötsligt smäller till och visar sig vara äppelblom, gökar och tokvarma dagar. Elller inte.

Men för det mesta är det inte bäst vid sommarsolståndet, utan vi har det bästa kvar. Värmen kommer och vi får stöna över hur hett det är och gå ner i källaren och mangla lite för att stå ut. Och där nånstans mitt i sommaren glömmer vi att räkna soltimmar och titta på termometern och bara njuter av oändliga, varma och lediga dagar.

Plötsligt är det Noliamässa och råkallt på kvällarna och hallonen mognar och vi förstår att det snart är höst igen. Och det gör inget.

Men än har det bara börjat. Se gårdagens blogg.

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: