Förklädd Wanja skapade rubriker och dementier

Wanja är hon till höger

Wanja är hon till höger

Inte nog med att hon beviljar superbonusar till vd:ar, sitter i för många styrelser och låter maken bo gratis på lyxanläggning, nu har hon också förklätt sig och förnekar sin inblandning utanför sin egen bostad!

Man kan riktigt föreställa sig hur scoopkänslan brände till när Expressen intervjuade Wanja Lundby-Wedin och hon vägrade ge några kommentarer till de senaste skandalerna. Tyvärr var det inte Wanja som intervjuades utan en helt okänd kvinna, som idag pryder alla löp runtom i Sverige och som på expressen.se syntes ilskna till under rubriken ”Här brister det för Wanja”.  Expressen ber om ursäkt.

Jag läste dementin först och fattade ingenting. Inte förrän jag i kassan på ICA såg löpet och de braskande rubrikerna. Det är en värre synd i Mediasverige att dra sig undan från kommentarer än att faktiskt göra ett misstag – alltså skulle Wanja hängas. Igen.

Synd att en bra story sprack  och bra att ni bad om ursäkt så snabbt, Expressen. Men  – och nu låter jag väl som den gamla gnällspik jag börjar bli – fanns det ingen nyhetschef, redigerare eller reporter som var så allmänbildad att de kände igen Sveriges mest uthängda kvinna denna vår? Kontroll av fakta var en gång en journalistisk dygd.

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: