Joe Plumber inte rörmokare

Ett trovärdigt varumärke är värt sin vikt i guld ( 147 kr för 24 K, gårdagens notering ). Det vet alla som någon gång köpt tjänster från en reklambyrå eller PR-konsult.

Det visste inte Joe Plumber (”Rörmokar-Joe”) som denna vecka varit på tapeten i den amerikanska presidentkampanjen, därför att han ställt Barack Obama mot väggen med frågor om demokraternas skattepolitik. Nu visar det sig att Joe varken heter Joe eller är rörmokare. Detta har kommit fram efter att rörmokarfacket gått igenom sina register och inte hittat debattören (som egentligen heter Samuel Wurzelbacher). 

Alla som sysslat det minsta lilla med marknadsföring begriper att namnet Samuel Wurzelbacher är värdelöst som varumärke (det låter som taget ur MAD!), så man kan begripa varför Samuel döpte om sig och dessutom lade till ett rekorderligt yrkesattribut för att bli lyssnad på. Tyvärr klarar inte trovärdigheten av mörkanden eller rena lögner, så idag får han sälja sitt guld billigt.

Men varför rörmokarfacket satte sig och gick igenom sina register, det förbryllar mig mer. Har de som organisation tagit ställning för demokraterna? Var Joe en skam för deras kromstålsblänkande yrkesheder? Är Joe en ökänd rörmokarwannabe som gång på gång missyckats med licenssvetsningen?

F.ö. är jag imponerad av vår svenske kung, som återigen har låtit munnen gå utan att frontalloben riktigt hängde med, denna gång av personlig rädsla för att vargstammen ska ”explodera”. Heja kungen! Det är fegt att lyssna på pressekreterare och professionella rådgivare.

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: