Du vet aldrig vem….

Nu har vi alltså bestämt oss för att komma ut ur garderoben. Eastwick-klubben, fyra kvinnor i medelåldern, som snott sitt namn från häxorna i filmen med Jack Nicholson, har delat tankar och känslor sedan gymnasietiden (vilken inträffade för mycket länge sedan!).

Nu vill vi inte längre undanhålla världen våra tankar. Vi kommenterar aktuella händelser och eviga företeelser på temat kriser och kommunikation under gemensam signatur.

Just nu är det finanskris. Hela västvärlden (värstvärlden höll jag på att skriva!) avvaktar denna söndagkväll morgondagens aktioner inom finansvärlden för att rädda ekonomin åt oss som har någon.  Det är en gammal sanning i krissammanhang att svenskar har svårt att gripas av panik. Vi liksom bara ältar lite med maken innan vi somnar.

Men bankkunderna flyr Swedbank som råttor från ett sjunkande skepp. De kanske inte har lyssnat på rollodex-experterna som varje dag förklarar i radion att det svenska banksystemet är stabilt. Swedbanks vd har enträget men inte särskilt övertygande försökt försäkra oss om att banken klarar krisen.  Det är inte försäkringar vi vill ha utan fakta så att vi kan fatta våra egna beslut. Vilka åtgärder vitar ni? Vad händer om ni inte gör det? Vad bör jag som fjuttsparare och husägare vara mest orlig för? Vad är ni mest oroliga för?

Rudyard Kipling skrev om sina sex ärliga tjänare som lärt honom allt han vet: Vad? Varför? Var? Hur? När? och Vem? Det är vackert så. Håll er till dem – det räcker.

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: